Docent

Ik geef les!
Van korte schrijfworkshops tot hele cursussen, ik heb een breed pakket aan lesmateriaal over creatief schrijven, zoals drama, proza of scenario.
Ik kan een eerste kennismaking met de basisprincipes van het dramaschrijven verzorgen, zeer geschikt voor een workshop van een dagdeel bijvoorbeeld. Of we kunnen in een cursus dieper op de materie ingaan, en toewerken naar een eindproduct. Een script, korte theatertekst of een hele film, wat mij betreft.
Mijn lessen zijn actief, veel korte oefeningen, veel lezen en bespreken van andermans teksten en veel spel. Ja, bij dramaschrijven hoort ook een beetje spel.

Ook verzorg ik cursussen en filmprojecten op middelbare scholen, waarin wordt toegewerkt naar een gefilmd eindproduct, gemaakt door de leerlingen zelf. Van script, tot camera, spel en regie, ze doen het allemaal zelf, onder mijn begeleiding. Scripted reality leent zich hier uitstekend voor. Achter gesloten deuren of Brugklas wordt een stuk interessanter als je het zelf mag maken.

Ik heb gewerkt voor Jeugdtheaterschool Masquerade, de Artclass van het Ashram College, Stichting Lezen en Schrijven, het UCK en verschillende scholen en bibliotheken door het hele land.

Interesse? Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met me op!